30 Σεπ 2016

Φιλοσυριζική ιστοσελίδα κατηγορεί τον Μητρ. Πειραιώς πως θα διώξει γέροντες από γηροκομείο αν δεν κόψουν το τσιγάρο


Αίσθηση και ερωτήματα για την σκοπιμότητά της έχει προκαλέσει μια πληροφορία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες και αναφέρει ότι το Γηροκομείο Πειραιά, που διοικείται από 7μελες Συμβούλιο του οποίου προΐσταται ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αποφάσισε να απαγορεύσει το κάπνισμα στους υπερήλικες, ενώ απειλεί να εκδιώξει όσους δεν... συμμορφωθούν.
 Επιπλέον απαιτεί από τους εργαζόμενους να μην φέρουν καν μαζί τους είδη καπνιστού, ειδάλλως θα είναι αντιμέτωποι με απόλυση.
Ρεπορτάζ της ιστοσελίδας stokokkino.gr παρουσιάζει έγγραφα με τα οποία ανακοινώνεται πως εκδιώχνονται όσοι ηλικιωμένοι τυγχάνουν καπνιστές, ενώ ένα άλλο έγγραφο ζητά δήλωση από τους εργαζόμενους πως δεν θα φέρουν μαζί τους καπνιστικά προϊόντα, αλλιώς θα απολύονται.
Με βάση το ρεπορτάζ καπνιστές δηλώνουν 32 από τους 180 που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, ενώ από τους 80 εργαζόμενους μόνο 12 δεν υπέγραψαν τη «δήλωση φρονημάτων» και κατέθεσαν μια υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβαν γνώση.
Η απόφαση της διοίκησης ήλθε με αφορμή μια μικρής έκτασης φωτιά (χωρίς ζημιές) από τσιγάρο ηλικιωμένης, η οποία πέθανε στον ύπνο της.
Οι καπνιστές, πάντως, που μένουν στο Γηροκομείο δηλώνουν στο kokkino.gr πως μοναδικό τους αίτημα είναι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το κάπνισμα μόνο στους εξωτερικούς χώρους του ιδρύματος, αλλά και να δημιουργηθεί ένα μικρό υπόγειο δωμάτιο καπνιστών για τον χειμώνα.
Το αίτημα δεν έχει γίνει δεκτό, Λέει τ ορεπορτάζ και δεν έχει υπάρξει εναλλακτική, αλλά έχουν εκδιωχθεί και έξι τρόφιμοι.
Επιπλέον, το kokkino.gr, παρουσιάζει και ένα κείμενο που έχουν κληθεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο δεν θα καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αλλά ούτε θα φέρουν μαζί τους είδη καπνιστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου