29 Σεπ 2016

Επίθεση των άθεων στον Μητροπολίτη Μεσογαίας


Μια αήθη επίθεση των άθεων κατά του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαου με σχόλιο της Ένωσή τους στο διαδίκτυο αλιεύσαμε...
Συγκεκριμένα οι άθεοι αναφέρουν
"Χριστιανός επίσκοπος νιώθει ότι η δουλειά του απειλείται από σχεδόν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα, καθώς υποσκάπτουν την πίστη σε παραμύθια 2.000 και πλέον ετών παλιά και ανυψώνουν την ανθρωπότητα στην θέση του άφαντου όντος.
Μάλλον συμφωνούμε.
Σημ. Ο επίσκοπος Μεσογαίας που συνήθως μνημονεύεται για τη μόρφωσή του, φροντίζει να εξαλείψει κάθε αμφιβολία για την πλευρά που επιλέγει στο δίλημμα: επιστήμη και ανθρωπισμός ή τυφλή πίστη και σκοταδισμός".
Η επίθεση γίνεται με αφορμή το μήνυμά του Ιεράρχη για το νέο εκκλησιαστικό έτος στο οποίο αναφέρεται σε θέμαα όπως οι προσφυγικές ροές, η επιστήμη, η “κατευθυνόμενη παιδεία”, ο φιλοσοφικός ορθολογισμός και οι ανθρωπολογικές επιστήμες, η θεωρία της εξέλιξης, η πρόοδος στη γενετική, η θεωρία των πάντων στο πεδίο της αστροφυσικής, ο τρανσουμανισμός (εξτροπιανισμός), τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και ο… Μυθικισμός!
ΠΗΓΗ: http://www.ekklisiaonline.gr/mitropoleis/item/16999-epithesi-on-atheon-ston-mitropoliti-mesogaias#sthash.VG9pcrEA.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου