28 Σεπ 2016

Η Καλαμπάκα τιμά τον Πολιούχο της Αγιο Βησσαρίωνα (ΦΩΤΟ)


Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 εορτάζει ο Πολιούχος Άγιος Βησσαρίων Επίσκοπος Σταγών Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης.
Τριήμερος θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου της Καλαμπάκας.
Χθες, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, προπαραμονήν της εορτής του Αγίου, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας έγινε η υποδοχή της τίμιας Κάρας του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δουσίκου Πύλης. Η υποδοχή έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ιερέων και πιστών.
Στον σύντομο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Δουσίκου Πύλη Αρχιμ. π. Ιγνάτιο που και φέτος δέχτηκε να φιλοξενηθεί η Κάρα του Αγίου στην Καλαμπάκα. Επίσης ευχαρίστησε τον π. Βαρθολομαίο για την συνοδεία της Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και αναφέρθηκε στον λόγο που κάθε χρόνο υποδεχόμαστε αυτό το τίμιο λείψανο.
Αμέσως μετά την υποδοχή τελέστηκε ο μέγας Εσπερινός της εορτής του Τιμίου Σταυρού.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου (Παραμονή):
Το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος. Η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού γίνεται μετά τη Δοξολογία του Όρθρου (περί ώρα 8.45 π.μ.).
Το απόγευμα και περί ώρα 7.00 εις τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό θα ψαλθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Μετά τον Εσπερινό και περί ώρα 8.15 μ.μ. θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων. Στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φερραίου θα ευλογηθεί η Αρτοκλασία και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. Κατόπιν δια της οδού Κονδύλη και Βλαχάβα θα γίνει η επιστροφή εις τον Ιερό Ναό δια την Απόλυσιν.
Στη λιτανεία θα συμμετέχουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Γρεβενών κ. ΔΑΒΙΔ, Καρπενησίου κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο οικείος Μητροπολίτης Σταγών & Μετεώρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.
Θα συμμετέχει ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της Πόλεως, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαμπάκας, άνδρες της Χωροφυλακής, Αντιπροσωπία Σχολείων της 1/βάθμιας και της 2/βάθμιας Εκπαιδεύσεως, Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, Εκπρόσωποι Υπηρεσιών, Συλλόγων, Σωματείων και άλλων Φορέων, τέλος δε ο ευσεβής Λαός της Πόλεως και της περιφερείας.
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ημέραν της εορτής:
Το πρωί και από 7.30 – 9.00 π.μ. θα ψαλθεί ο πανηγυρικός Όρθρος, κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. ΔΑΒΙΔ.
Από ώρα 9.00 μέχρι 10.30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο και θα ομιλήσει επικαίρως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. ΔΑΒΙΔ.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου