30 Σεπ 2016

Ανοιχτή επιστολή Ορθοδόξων Κληρικών-Λαϊκών προς τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Κρήτης


Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερείς, ως πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης, μετά από προσεκτική μελέτη των πεπραγμένων και αποφασισθέντων της επονομαζόμενης «Αγίας και Πανορθοδόξου» Συνόδου της Κρήτης, που έλαβε χώρα στο Κολυμπάρι από 19-23 Ιουνίου 2016 και αντιπαραβάλλοντας τις αποφάσεις της Συνόδου αυτής με την όλη Ορθόδοξη Παρακαταθήκη, αποδεικνύεται ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ξένες και αντίθετες με τα παραδεδομένα των Αγίων Πατέρωνκαί των Αγίων Τοπικών και Οικουμενικών Συνόδων, σε βαθμό που να χαρακτηρίζεται «κακόδοξη», «ψευδοσύνοδος» και «ληστρική».
Διά του λόγου το αληθές, σας επισυνάπτουμε την άκρως θεολογική και επιστημονική μελέτη του κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, Καθηγητού Εκκλησιαστικού Κανονικού Δικαίου, Θεολόγου και Δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω, καθώς και την μελέτη του κ. Δημητρίου Τσελεγγίδου, Καθηγητού Θεολογίας Α.Π.Θ.
Ως εκ τούτου και κατά πιστή εφαρμογή της θεωρητικής και βιωματικής διδαχής της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σας ενημερώνουμε ότι θα διακόψουμε κάθε εκκλησιαστική κοινωνία:
α) Με τους υπογράψαντες επισκόπους.
β) Με τους επισκόπους που δεν υπέγραψαν τα κείμενα της Συνόδου, αλλά διατηρούν εκκλησιαστική κοινωνία με τους υπογράψαντες. Βασιζόμενοι στην ορθόδοξη διδαχή, η μη καταγγελία εκ μέρους τους της παρεκτροπής της Συνόδου του Κολυμπαρίου, δεν τους απαλλάσσει από την ευθύνη και τους καθιστά –διά της σιωπής, ή αδιαφορίας, ή κρυφής υποστήριξης– συνεργούς στην καθιέρωση και εξάπλωση της κακοδοξίας.
Διακηρύσσουμε την υποστήριξη και συμπόρευσή μας με τους αγιορείτες Πατέρες, αλλά και με όσους άλλους αδελφούς διέκοψαν, κατά την Ορθόδοξη Παράδοση, την εκκλησιαστική κοινωνία με τον εκφραστή της κακοδοξίας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και με τους περί αυτόν κρυφούς και φανερούς συνεργάτες επισκόπους.
Δηλώνουμε ότι, δεν κρίνουμε την εγκυρότητα των μυστηρίων που τελούν οι Οικουμενιστές, ούτε αποφαινόμαστε για την παρουσία της Θείας Χάριτος σε αυτούς και στις ιεροπραξίες τους, κατά μίμηση των Αγίων Πατέρων που εναπέθεταν αυτό το έργο, στην αρμοδιότητα κάποιας μείζονος Συνόδου.
Επίσης δηλώνουμε ότι, δεν δημιουργούμε, ούτε σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε άλλη «Εκκλησία», με ξεχωριστές «συνόδους» και διοικητικά όργανα.
Οι συνειδήσεις μας δεν ανέχονται άλλη συμπόρευση με την κακοδοξία και τους κακοδόξους, που περιφέρονται με «κώδιον προβάτου». Σας καλούμε, με αυτήν την υστάτη παράκληση, να προασπίσετε καθηκόντως την Ορθόδοξη Παρακαταθήκη που παραλάβαμε από τους Αγίους Πατέρες και τις Αγίες Συνόδους. Να προστατέψετε το ποίμνιό σας, από τους υπερασπιστές των ποικίλων αιρέσεων και του επάρατου Οικουμενισμού, που ομογενοποιεί τις κακοδοξίες με την Ορθοδοξία και δημιουργεί μεταλλαγμένη θεολογία και παράδοση και εκ των υστέρων, να απορρίψετε την λεγομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Σεβασμιώτατοι, Άγιοι Αρχιερείς, εάν εσείς καθηκόντως δεν την απορρίψετε, σας προειδοποιούμε ότι εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε, αλλά θα ακολουθήσουμε την διαχρονική Παράδοση της Εκκλησίας μας, που εκφράζεται με την απάντηση των Ορθοδόξων Πατριαρχών της Ανατολής προς τον Πάπα Πίον τον Θ΄ το 1848, «Παρ” ημίν ούτε Πατριάρχαι ούτε Σύνοδοι ηδυνήθησαν ποτέ εισαγαγείν νέα, διότι υπερασπιστής της Θρησκείας εστί αυτό το σώμα της Εκκλησίας ήτοι αυτός ο λαός, όστις εθέλει το θρήσκευμα αυτού αιωνίως αμετάβλητον και ομοειδές των Πατέρων αυτού».
Ευελπιστώντας ότι θα ορθοτομήσετε τον λόγο της αληθείας,
Διατελούμεν μετά τιμής και σεβασμού,
Ορθόδοξοι Κρήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου