29 Σεπ 2016

Δεκαπενταύγουστο στην Καλαμαριά με τον Αρχιεπίσκοπο ΓΟΧ κ.κ.Μακάριο


Του Θωμά Αναστασιάδη
Η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάστηκε επισήμως φέτος, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο την 28 Αυγούστου, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου ΓΟΧ Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Μακαρίου, στον ομώνυμο Ι.Ναό της Μητρόπολης ΓΟΧ Θεσσαλονίκης, στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς, ο οποίος Ναός αποτελεί μετόχι της ανδρώας Ι.Μονής Αγ.Ιακώβου του Αδελφοθέου, της ως άνω Μητρόπολης.
Προσκεκλημένος του παλαίφατου και ιστορικού Ι.Ν.Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον προϊστάμενο π.Γεώργιο, και τον επιχώριο Μητροπολίτη των παλαιοημερολογητών Θεσσαλονίκης παναγιώτατο κ.Ευθύμιο, ο Μακαριώτατος προέστει φέτος της πανηγυρικής Θ.Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από τους ιερείς π.Γεώργιο και π.Σταύρο. Ο κ.Μακάριος στο κήρυγμά του εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, με βαθιά θεολογικά μηνύματα για την φιλόστοργη Μητέρα του Χριστού και συνεχάρη τον προϊστάμενο και τους πιστούς ενορίτες για την πνευματική τους πρόοδο κατά Θεόν.
Στην απόλυση ο π.Γεώργιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, για τον κόπο να έρθει από την Αθήνα, και να λαμπρύνει με την παρουσία του την εορτή της εκκλησίας, παρά τις πάμπολλες υποχρεώσεις που έχει.
Στην συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους τους παραβρεθέντες, που συμμετείχαν στην λατρευτική σύναξη της πανηγύρεως.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου